Skollunchprogrammet åter igång!

11212125_846086675474841_1328713977354652150_o

I väntan på att en ny skoldag ska börja samlas barnen och hinner med en stunds lek innan lektionerna tar vid. Det gäller att ladda ordentligt inför skoldagen!

Skolan i Portee har nu varit i gång en månad och allt rapporteras fungera väl. Studietempot är högt, det är mycket undervisning som ska tas igen efter alla de månader som skolan varit stängd. Inga aktiviteter såsomsportdagar och utflykter tillåts, istället gäller nu strikt och intensiv undervisning i klassrummen. Obligatorisk lördagsskola är införd och skolloven kommer kortas ner de närmaste två åren.

Till de verkliga glädjeämnena hör att landet nu rapporterat tre dagar utan nya ebolafall – en nivå som inte setts sedan våren 2014.

Vänföreningen Portee har nu återupptagit skollunchprogrammet, vilket innebär skollunch till alla skolelever vid skolan. Vi hoppas också att inom några veckor kunna öppna upp skolkliniken vid skolan.

Vi välkomnar gärna fler medlemmar till oss i Vänföreningen Portee. Ett medlemskap kostar 50 kr för dig som är vuxen, 20 kr för dig som är under 18 år. Intäkterna från medlemsavgifter använder vi för att stödja skolan i Portee. Dina 50 kr går oavkortat till detta stöd. Vårt plusgirokonto är 303861-9. Glöm inte att skriva ditt namn på inbetalningen. Vi använder e-post för våra utskick så skriv gärna en rad till oss på vfportee@gmail.com och berätta att du blivit medlem. Då får du alla våra utskick skickade till din e-post!

Posted in Nyheter.