”Thanks – may God bless you all!”

11800232_882178215199020_7451327465076027743_n

Hälsningen kommer från en mamma i Portee som nyligen fått kvittera ut ett matpaket till sin familj. Tack vare stöd från privatpersoner och företag kunde upp emot 500 familjer med barn i skolan få del av denna gåva från Sverige.

Vi från Vänföreningen Portee fanns med på en knastrig telefonlinje under själva ceremonin. Att glädjen var stor bland både barn och vuxna hördes tydligt och många var de föräldrar som ville framföra sitt tack till er här hemma för att denna utdelning möjliggjordes.

Situationen i Sierra Leone och Guinea är fortsatt besvärlig med nya fall av Ebola. Områden som varit utan smitta under flera månader har nyligen på nytt drabbats. Antalet fall i Sierra Leone är färre än i grannlandet Guinea men fortfarande insjuknar ca 10 personer/vecka och störst oro finns kring att de smittade konstaterats i huvudstaden Freetown där ju också flest människor bor. Däremot tycks Liberia nu åter ha fått kontroll över ebolaviruset, efter de nya fall som upptäcktes i juni, flera veckor efter att landets friskförklarats.

Som vi tidigare rapporterat var tanken att skolan i Portee endast skulle stänga under ett fåtal dagar i juli, med syfte att skolbarnen skulle hinna ta igen så mycket av den undervisning de gått miste om under året som gått. Nu har landets myndigheter ändrat beslutet och samtliga skolor stänger fram till i början av september. De häftiga skyfallen gör det svårt att hålla skolorna öppna och samtidigt innebär regnperioden en ökad risk för smittspridning.

Skollovet är nog trots allt efterlängtat och blir en bra tid för elever och lärare att få ta igen sig lite. I skolan råder dock full aktivitet – som vanligt! Nya skoluniformer ska sys upp, utrustning till våra fadderbarn ska inhandlas och snart fylls skolsalarna med skor, skolväskor, skrivhäften m.m. Många av er faddrar har redan betalat in fadderavgiften. Du som ännu inte hunnit göra detta välkomnas att göra det så snart du får möjlighet. Har du frågor kring ditt fadderskap så kontakta gärna oss på: vfportee@gmail.com

Posted in Nyheter.