Skollunchprogrammet

Skollunchfadder

Som lunchfadder är du med och möjliggör att vi regelbundet kan servera näringsrika skolluncher till barnen på skolan. Summan du bidrar med är valfri och du väljer själv om du önskar ge varje månad eller hellre ger vid ett tillfälle inför terminsstart.

Att få näring och energi för att kunna tillgodogöra sig kunskaper i skolan är otroligt viktigt. Forskning visar att skola och utbildning är det tveklöst bästa sättet att bekämpa fattigdom.

Det är långt ifrån en självklarhet att man som barn i Portee dagligen får lagad mat i hemmet, så därför fyller skollunchen ett stort behov. Rätten som serveras heter ”Plasa” och är en traditionell rätt med ris, bönor och grönsaker, allt komponerat med näringsämnen som små barnkroppar behöver för att kunna växa så bra som möjligt.

Mrs. Cocker, skolans rektor berättar:

– Lunch till barnen är enormt viktigt, jag ser ju dagligen vilken skillnad det gör. Barnen orkar mer och fokuserar bättre på lektionerna. Innan vi hade skollunch somnade många av eleverna eller gick hem efter halva dagen på grund av utmattning och hunger. Idag finns vår skola med bland de som uppvisar de bästa studieresultaten i hela landet.

Över 400 portioner serveras vid varje skollunch. Förutom skolbarnen får också lärarna och kvinnorna som lagar maten samt deras barn ta del av den goda lunchen, så det är många munnar som mättas.

Önskar du komma med som skollunchfadder?

Kontakta oss på vfportee@gmail.com