Över 3 ton ris delas ut till barnfamiljer i Portee!

IMG_3866 IMG_3835 IMG_3823

Inför det utegångsförbud som snart påbörjas i landet, har Vänföreningen Portee i samarbete med sin lokala samarbetsorganisation i Sierra Leone inhandlat över 3 ton ris som nu levererats till skolan i Portee. Detta i syfte att underlätta för familjer i området att ge mat till barnen under den kommande perioden av utegångsförbud som väntar.

Som vi rapporterat tidigare har en majoritet av familjer i Portee ingen möjlighet att spara undan pengar för större inköp och oron för hur barnen ska klara att gå utan mat i flera dagar har varit stor. Ris-säckarna som är på 20 kg vardera, kommer delas ut till skolbarnens familjer och skolans lärare. Det är våra svenska skolfaddrar som gjort denna konkreta insats möjligt.

Ytterligare en läkare, en kvinna stationerad i Freetown, avled i söndags efter att ha blivit smittad av ebolaviruset under sitt arbete. Detta är den fjärde läkaren som dött i landet på grund av viruset.

I övrigt rapporteras att ett sjukvårdsteam bestående av 165 personer från Kuba kommer installera sig i landet för att medverka i bekämpningen mot ebolaviruset. Teamet beräknas vara på plats inom 6 veckor.

Posted in Nyheter.