Första dagen av utegångsförbud och från Portee rapporteras:

Nedanstående rapport kommer från vår organisation nere i Portee. För oss som fått uppleva livet och framför allt ljudnivån i Portee känns dessa ord främmande och skrämmande.
 
”Tystnaden är märkligast. Vanligtvis är det alltid fullt av ljud  området, men nu är det nästan helt tyst och stilla. Inga människor går på gatorna i byn och ingen trafik hörs från den stora vägen. Endast ett fåtal fordon färdas på gatorna, för att transportera sjukvårdspersonal och personer som behöver komma i kontakt med sjukvården.
I Portee kom idag ingen från hälsomyndigheten för att genomföra den huskontroll som alla hushåll kommer genomgå. Kanske kommer de i morgon. 
 
Kvällen/natten till igår blev kaosartad. Människor försökte desperat få tag i mat för att klara av de kommande dagarna, under vilken ingen tillåts gå utomhus för att sälja/köpa mat.
– Det var fruktansvärt att se, berättar vår koordinatör på plats. 
 
Vid vägkorsningen står militären och vaktar så att ingen bryter mot utegångsförbudet. I Portee tycks de flesta acceptera reglerna och på eftermiddagen hade inga incidenter rapporterats. 
 
I dag sände Sveriges Radio – Ekot ett inslag kring Ebola-viruset och den aktuella statusen i västafrika. I inslaget intervjuas skolans sjuksköterska  Aminata. För er som missade det finns det här att lyssna på: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5970028
Posted in Nyheter.