Radioskola igen

Hur påverkas ett barn som tvingas växa upp under en pandemi? Idag har nog ingen av oss riktigt svaret på den frågan.
För några veckor sedan konstaterades de första fallen av Covid-19 i Sierra Leone. Antalet smittade är tack och lov betydligt lägre än här hemma, även om mörkertalen kan antas vara stora då laboratorium för att utföra testning till stora delar saknas.
Skolorna hålls stängda sedan påsklovet. När undervisningen kan återupptas är oklart men troligen sker inte detta förrän efter sommaren.
Glädjande nog har man nu kommit igång med så kallad ”radioskola”.
Alla årskurser erbjuds, via landets radiokanal, en timmes undervisning per dag. Metoden har använts tidigare då ebolaviruset drabbade landet och gav då gott resultat. Den gången var en av våra insatser utdelning av radioapparater till alla skolbarnen. Nu kommer dessa väl till pass igen!

Posted in Nyheter.