Riset har kommit till skolan

Tusen, tusen tack till alla er som gjorde det möjligt för oss i Vänföreningen Portee att inhandla 8 ton (!) ris, för utdelning till barnen i Sierra Leone. Landets TV fanns på plats för att dokumentera. Scrolla till 28:30 om du vill se klippet från gårdagens nyhetssändning.

https://www.facebook.com/slbcnews.sl/videos/907123333066276/

Sierra Leone har nu gått in i en så kallad ”lock-down”, vilket betyder att ingen får lämna sitt hem under de närmaste dagarna. Skolorna stänger en vecka tidigare inför påsklov och flera andra restriktioner har införts. Det har bara gått några år sedan landet blev fritt från ebolavirus och många är naturligtvis rädda att Coronaviruset ska leda till en liknande utveckling. Än finns endast 6 registrerade fall. Låt oss hoppas att siffran förblir låg.

Posted in Nyheter.