Nya whiteboards

whiteboard

21 dagar utan nya ebolafall och nu pryder en 50-års present skolväggarna!
Inga nya fall av ebolavirus har de senaste dagarna rapporterats och Sierra Leone går därför in i fas två av de 21 x 2 dagar som ska räknas för att kunna bli helt friskförklarat. Det ser ljust ut och vi hoppas förstås att den positiva utvecklingen håller i sig.
Mer glada nyheter: En jubilar bland våra medlemmar valde att till sin 50-årsdag önska sig något som skulle gå till andra. Hans födelsedagspresent har nu bland annat blivit till ”White Boards” till klass 5 och 6 vid skolan i Portee. De tidigare svarta tavlorna var slitna och nästintill omöjliga att skriva på och få rena. Dessutom blev klassrummen fulla av kritdamm eftersom kritorna inte höll någon vidare kvalitet. Förutom att kläderna blir dammiga så är det ohälsosamt när dammpartiklar fastnar i barnens och lärarnas luftvägar.
Nu pryds väggarna istället av moderna skrivtavlor, och lärarna kan använda textpennor som gör att eleverna mycket lättare kan ta till sig det som står. Lärarna är mer än nöjda och vårdar tavlorna som dyrbarheter. På sikt kommer samtliga klassrum att få tillgång till dessa tavlor – något som alla elever och lärare förstås längtar efter!

Posted in Nyheter.