uppdatering angående nya ebolafallet

Bara timmar efter det att WHO i torsdags förklarat hela Västafrika fritt från ebolavirus, kom rapporter om ännu ett dödsfall i Sierra Leone. En 22-årig kvinna har avlidit i vad som nu konstaterats vara ebola. Dessvärre hade kvinnan kontakt med ett många personer i samband med sitt insjuknande och ett stort antal människor är därför satta i karantän.

Många har hört av sig till oss med frågor då representanter ur vår styrelse stod beredda att resa ner i slutet av februari, en efterlängtad och viktig resa där planeringen var i full gång. Den kvinna som nu avlidit var hemmahörande i landets norra delar, långt ifrån skolan i Portee men WHO uppger att hennes far är satt i karantän i Freetown. Kvinnan uppges också besökt flera olika platser under sin sjukdomstid. Det nu uppkomna läget gör att vi troligen måste ompröva vårt beslut att besöka landet.

Styrelsen, som står i tät kontakt med såväl våra vänner i Portee som myndighetsrepresentanter, kommer följa utvecklingen noggrant och vi hoppas innerligt att detta nya utbrott snabbt ska kunna begränsas. Vi återkommer med ny information så snart denna är konfirmerad.

Posted in Nyheter.