Radioskolan – en succé!

IMG_5350[1]

Under veckan har hundratals barn i Portee kunnat gå i skolan igen – om än på ett annorlunda sätt än tidigare. Tack vare de radioapparater som delats ut har de kunnat följa samtliga radiosända lektioner som sänts under veckan.

Våra lärare har gått runt bland barnens hem och alla barn har fått en stund med ”sin” lärare. Frågor har besvarats och svaren som skrivits upp i skrivhäften har rättats. Vi har talat med både elever samt lärare och glädjen över att detta nu blivit möjligt har varit påtaglig 🙂

Nu fortsätter spridningen av insatsen och under nästa vecka kommer elever ur årskurs 3 bli de som får motta sina radioapparater.

I dagens nyheter rapporterades om att Liberia planerar öppna sina skolor inom kort, något som också presidenten i Sierra Leone utlovat ska ske. Vår bedömning är att det kommer ta många veckor innan detta blir möjligt. Många skolor är nu omgjorda till ”Ebola Treatment Center” och så länge nya fall av ebola uppstår, så måste dessa skolbyggnader även i fortsättningen användas för just detta. Under veckan rapporteras från WHO 55 nya fall av ebola och 106 avlidna. Fortfarande handlar mycket om att uppmana människor att hålla ut och inte upphöra med att följa de rekommendationer som finns för att undvika smittspridning.

Via barnens radioapparater kan nu hela familjen följa sändningar med uppmaningar och rekommendationer kring hur de bäst skyddar sig. Det känns mycket bra att radioapparaterna kan användas också för detta syfte!

Posted in Nyheter.