204 radioapparater nu inköpta!

IMG_5158

Nu är den första omgången av skolradios inköpta och klara att på lördag lämnas ut till skolbarnen i Portee. Insatsen har väckt stor uppmärksamhet och kommer uppmärksammas av medier i landet.

Lärarna vid skolan i Portee har tillsammans med vår lokala styrelse arbetat hårt de senaste dagarna för att få allt kring inköpen att fungera. Ytterligare en omgång kommer förhoppningsvis kunna inhandlas i slutet av veckan.

Trots att svenska medier nästintill slutat rapportera om ebola-situationen, så är läget fortfarande kritiskt i landet. Ett 50-tal människor konstateras med smitta varje dag och värst drabbat är ”Western Area” där vår skola återfinns.

I Portee håller man trots allt modet uppe och vi känner stor glädje och stolthet över det arbete som våra vänner lagt ner på radioprojektet. Att barnen nu kommer kunna följa sin skolundervisning via sina radioapparater ger hopp och just hopp om framtiden är en av de viktigaste känslorna att förmedla till barnen och deras familjer.

Tusen tack till alla er som bidragit i denna kampanj- ni gav alla en mycket, mycket betydelsefull julklapp!

Posted in Nyheter.