Vi har förlorat en vän

Aminata _1

Det är med stor smärta och sorg vi tvingas informera om att vi tidigt i lördags morse nåddes av sorgebud från vår koordinator Mr Mansaray i Portee. Hans älskade hustru, vår finaste sjuksköterska och vän Aminata har avlidit.

Aminata insjuknade hastigt under torsdagen och fördes till en klinik för provtagning. De olika proverna visade på tyfoid och malaria. Medicin skrevs ut och familjen återvände hem.

På natten blev hon snabbt sämre och hennes man, Mr Mansaray förde henne tidigt på fredagens morgon till sjukhuset i Freetown där hon blev inlagd. Vi hade telefonkontakt under fredagskvällen och Mr Mansaray berättade då att Aminata fick syrgas, då hon var mycket, mycket svag. Tidigt på lördagsmorgonen orkade hennes kropp inte längre.

Människorna i Portee har förlorat en ängel och inga ord finns för att beskriva den sorg vi känner.

Våra tankar går nu till Mr Mansaray, deras tre döttrar samt till alla de barn och föräldrar i Portee som nu förlorat sin sjuksköterska och hjälte.

Vi vet att många av er som läser detta, personligen träffat Aminata under de resor vi gjort till Portee, alternativt följt rapporteringen om hennes arbete.

Du som önskar formulera en hälsning till familjen är välkommen att göra så genom att skicka din hälsning till vår e-post vfportee@gmail.com

De kondoleanser som kommer in kommer sättas samman i ett gemensamt dokument och sändas till familjen i Portee.

Posted in Nyheter.