Senaste nytt från Sierra Leone

I vanliga fall får skolbarnen vid vår skola i Portee äta skollunch 4 dagar i veckan. Ebolaviruset har tvingat myndigheterna att stänga ner landets alla skolor, en situation som nu varat i över en månad. Vi vet sedan tidigare att skolluncherna är av stor betydelse för barnens hälsa.

Tack vare alla er som bidragit med gåvor kan över 400 barnfamiljer i morgon få hämta ett matpaket bestående av 25 kg ris/elev. De pengar som kommit in har inte bara räckt till mat. Vi köper nu också in hinkar, tvålar och klorin. Detta behövs för att förhindra att ebolaviruset får fäste i byn. Att tvätta händerna med tvål och desinficera med klorin är rekommendationer från hälsomyndigheterna.

Vår samarbetsorganisation ser också till att informationsmaterial kring det preventiva arbetet sprids i byn. Delar av undervisningsmaterialet kan du själv ta del av genom att använda länken.

https://www.internationalsos.com/assets/ebola_education/IntlSOS_Ebola_Poster_19Sept2014_ENGLISH.pdf

Medan grannlandet Guinea nu rapporterar ett minskat antal smittade, visar rapporterna från Sierra Leone att utvecklingen fortfarande inte är under kontroll. Bara de tre senaste dagarna har över 100 nya fall konstaterats. WHO rapporterar att det totala antalet smittade i landet nu uppgår till 2 179 fall.

Posted in Nyheter.