Lotta Elf Football Academy

Ingen av oss i styrelsen för Vänföreningen Portee kan nog påstå sig vara särskilt kunnig på fotboll… Däremot har våra många besök till Sierra Leone lärt oss att känna igen äkta glädje, kämpavilja och framtidstro.
För två år sedan valde en ung man, vid namn Abdulai Bangura att skapa en fotbollsklubb som han valde att namnge; Lotta Elf Football Academy.
Målet var att samla alla fotbollsintresserade barn och ungdomar i Portee med omnejd.
Många anslöt sig, både barn från vår skola men också äldre ungdomar, vissa av dem med ett liv i samhällets utkant, ibland som gatubarn.
För ett år sedan gick vi ut med ett upprop och frågade om det fanns kläder, skor och fotbollsmaterial som klubbar eller privatpersoner kunde tänka sig att skänka.
Det fanns det!
En stor laddning skeppades ner till hamnen i Freetown och nådde så småningom de fotbollsintresserade barnen och ungdomarna i Portee.
Sådan glädje att få hämta ut ett par riktiga fotbollsskor och nu få spela matcher i lika tröjor!
Idag har Abdulai tre lag. Ett U10, ett U12 och ett U17.
Sex flickor finns nu med och tränar med killarna och i januari har Abdullah målet att kunna få ihop till ett helt tjejlag.
Vi följer klubbens utveckling noga och får varje vecka rapporter och filmer som visar hur de ambitiöst tränar och spelar sina cupmatcher.
De gör stora framsteg och allt fler vill ansluta sig. För många av spelarna ha fotbollsklubben kommit att bli den fasta punkten i tillvaron, en plats för gemenskap och framtidstro.
I veckan kom det en nyårssång från några av spelarna.
 
 
 
 
 
 
 
Klicka på länken om du vill lyssna!
Vänföreningen Portee önskar Er alla ett Gott Nytt År!
Posted in Nyheter.