Årets entreprenör – Mariam och hennes ”Ice Business”.

”Vi ger gärna ett startbidrag till en kvinna som har drivkraft att skapa en ny, eller utveckla en redan påbörjad affärsrörelse”. Så löd orden i höstas från ett av de företag som stödjer oss.

Under ett hembesök vid vår novemberresa där ett nytt fadderbarn skulle skrivas in, mötte vi Mariam. Ensamstående mor, boendes med sina två söner i ett litet rum om 6 kvadratmeter.
Hon berättade för oss hur hon försörjer familjen genom att tidigt varje morgon åka in till Freetown för att köpa stora isblock, en resa som både kostar pengar och som är tidskrävande. Isblocken fraktar hon hem för att kunna kyla de vattenpåsar hon sedan säljer i området.

Mariam visade vid vårt möte upp en glöd utöver det vanliga. Hon var så härligt målmedveten och ville så mycket mer, men med en förtjänst på 1 dollar om dagen är det svårt att utveckla sitt företagande. Att hon skulle bli vårt val var ett lätt beslut!

Nu har Mariam fått hjälp att köpa in en frys, en elmätare har installerats och under årets första 6 månader får hon stöd för att kunna köpa el, därefter kommer hon själv kunna sköta den utgiften.

Nu, i februari 2020 är Mariams affärsrörelse i full gång. I mars kommer vi besöka henne – och självklart köpa en härligt kyld dricka från hennes lilla butik!

 

Posted in Nyheter.