Regn i augusti

Efter tidigare rapportering om översvämningar i Sierra Leone nåddes vi av besked att regnet avtog och allt kunde återgå till det normala. På vår skola i Portee öppnade lärarna upp för fortsatt sommarskola, frivillig men med alla elever närvarande!!

Men vädergudarna tog bara tillfällig paus. I onsdags tog regnet fart igen, denna gång med bortspolade hus som följd i området Wellington, en bit bort från Portee. Landets president for igår till platsen för att möta de familjer som förlorat sina anhöriga.

Regnet väntas fortsätta med samma intensitet de närmaste dagarna och av säkerhetskäl har beslut fattats att barnens sommarskola ställs in. Vi kan inte riskera att det händer barnen något på väg till eller från skolan.

Allt har sin tid. Det finns många framtida dagar som kan ägnas till skolarbete. Nu får barnen istället stanna hemma med sina familjer, den allra tryggaste platsen för dem alla!

—-

We last reported on the rain. It stopped and the summer school re-opened. However, this Wednesday the rain starting again and in Wellington – not very far from Portee – houses have been washed away. For security reasons the summer school have therefore been cancelled to not put the children at risk on the way to school. There will be time going forward for studying, but for now the children will be most safe at home with their families!

Posted in Nyheter.