Brev från en medlem

Hej!
Mitt namn är Elina Flensted-Waleij och jag går i 9:an i Södertörns Friskola. För ett tag sedan bestämde jag mig för att försöka göra något slags välgörenhets-arrangemang på min skola. Jag ville bidra till något, men visste inte riktigt till vad och på vilket sätt. Jag kollade runt lite och fastnade för det inspirerande arbetet i Sierra Leone och fick veta att man brukar ge de avgående eleverna i skolan i Portee en liten avskedspresent i form av ett fullt pennfodral.
Under februari och mars månad samlade jag därför in fyllda pennfodral till barnen i Sierra Leone.
Jag fick gå runt i flera klasser på min skola i Huddinge och berätta om Vänföreningen Portees arbete, vilket jag tror var en ögonöppnare för en del.

Ofta så tror jag att fattiga länder, såsom Sierra Leone verkar så långt borta, nästan som om det inte är på riktigt. Därför har det känts extra viktigt att berätta om att det i Freetown finns tonåringar som lever i en annan verklighet och som vi har möjlighet att kunna förbättra situationen för. Genom att sätta upp affischer och insamlingspåsar så kom det in många fodral med pennor & sudd.

Under den här korta perioden så har det känts väldigt roligt att få kunna hjälpa till med något så enkelt. Det handlar bara om att bestämma sig och gå utanför sin bekvämlighetszon. Jag lovar att det är värt det!

Posted in Nyheter.