Nu öppnas fönster mot omvärlden!

I en av salarna datasalen 2vid vår skola i Portee, samlas under sommarlovet elever från årskurs 6 för att för första gången i sina liv få bekanta sig med en dator. Alla har de hört talas om datorer, men få har suttit framför en och ingen har någonsin tidigare fått röra vid dem.
På väggen finns en projektor där lärarna går igenom de olika stegen. Hur sätter man på en dator, hur fungerar tangentbordet, hur gör man för att få musen dit man vill? Frågorna är många och förvirringen stor till en början.

Det fnissas och skrattas i datasalen. Här är dataanvändning än så länge förunnat endast ett fåtal i landet, vilket gör lektionerna än mer spännande.datasalen 3

Många ungdomar och vuxnafrån området har redan kommit till skolan för att anmäla sitt intresse  att själva få vara med, trots att inga planer på kvällskurser finns ännu.

När skolan startar i september, fortsätter datalektionerna som en del av ordinarie undervisning. Målet är att alla elever från klass 4 och uppåt ska få delta. Idag finns 5 fungerande datorer, men målet är förstås att vi på sikt kan ha betydligt fler datorer på plats. Tills vidare gläds vi åt att undervisningen för våra skolbarn i Portee nu utvecklats ytterligare en nivådatasalen 1

Posted in Nyheter.