Vår älskade Mr Alieu Mansaray har avlidit

10357696_747228825360627_5390457030923135839_o

“Mr Mansaray is taken away from us”. Med de orden nåddes vi igår eftermiddag av ytterligare ett sorgebud från Sierra Leone. Vår älskade Mr Alieu Mansaray har avlidit.

Mr Mansaray grundare av vår skola i Portee och skapare av vår samarbetsorganisation ”Future of Sierra Leone”, avled sent i går eftermiddag. Bara en dryg vecka efter det att han själv förlorat sin hustru, insjuknade han själv i vad som hittills från sjukhuset angetts vara högt blodtryck i samband med diabetes.

Uppgifterna är än så länge knapphändiga. Mr Mansaray togs till en hälsoklinik under onsdagen där medicin skrevs ut. Under torsdagen blev han allt svagare och hans bror förde honom till sjukhuset, vid vilket han las in. Senare samma dag orkade hans kropp inte längre.

När Mr Mansaray för en kort tid sedan förlorade sin hustru Aminata skrev vi att Portee förlorat sin ängel. Nu har människorna i Portee också förlorat sin viktigaste fadersfigur, ledare och visionär, mannen som drevs av en övertygelse om att ingenting var omöjligt och som var villig att viga sitt liv åt de människor i Sierra Leone som bäst behövde stöd.

Våra tankar går främst till familjens Mansarays tre döttrar, som på kort tid förlorat både sin mamma och pappa samt till övriga familj- och släktmedlemmar som med stor oro och förtvivlan nu måste klara sig utan sina älskade.

Under kvällen och natten har vi stått i kontakt med resterande familjemedlemmar i Portee, en kontakt som fortsätter under dagen.

Posted in Nyheter.