Ny rapport från Sierra Leone

Då har vi kontakt med Portee sent på tisdagkvällen igen! Spännande, läs vad dom gjort!!

Dag 3: började dagen med besök hos 8 nya fadderbarn. Det känns alltid lika fantastiskt att få knyta samman en familj från Sverige med en familj här i sierra Leone. ungdomssektionen hade sin första work shop. Det går inte riktigt till som i Sverige men det är häftigt att se de första stegen i en demokratiprocess!

Dag 4: idag följde vi barnens skoldag. Vi passade på att sitta å läsa med barnen i mindre grupper, något de aldrig har möjlighet till annars. På EM utvärderade vi alla lärningsutbildningar. Nu finns det lärningscenter på många platser i Portee. Här tillverkas tvålar, möbler snickras m.m. På kvällen skulle vi besöka läs å skrivkursen men bensinen till elaggrigatet tog slut. Utan lampor blir är det svårt att läsa å skriva. Vi gör ett nytt försök på torsdag!

Dag 5: startade tidigt på morgonen med en resa till kumra bai yoni. Med oss fanns PEYA som i byn framförde sin pjäs om sexuella rättigheter. Hundratals bybor lyssnade intensivt å skratt å gråt blandades under pjäsen. Vi besökte också skolan för att titta på de nya skolmöblerna, lämnade över en gåva i form av fotbollar. Succén var given!

Vi ser fram emot en ny rapport och härliga bilder!

Posted in Nyheter.