november-december i Portee

Läget i landet är fortsatt stabilt. Inga nya fall av ebola har rapporterats sedan landet blev friskförklarat den 8 november.
Den 10 december stänger skolan för ett välförtjänt jullov och i samband med terminsavslutningen kommer alla skolbarn få hämta ut sitt matpaket – en riktigt bra julklapp!
Minnescermoni
I söndags samlades många människor i Portee för en minnesceremoni till Alieu och Aminatas ära. Det har nu gått ett år sedan de båda förlorade sina liv, och förlusten av dem känns fortfarande påtaglig. Samtidigt blir det allt mer tydligt hur deras idéer och värderingar genomsyrar det arbete som återupptagits, ett förhållningssätt som vi alla hoppas kunna bibehålla för att nå fortsatt goda resultat och därmed också hedra deras minne.
Jullov
Under jullovet kommer skolans alla lärare få delta i en utbildning kring datakunskap. Tanken är att åter öppna upp skolans datasal igen när en ny termin startar. Vi vet sedan tidigare att det är många av skolbarnens favoritämne och naturligtvis ett viktigt inslag i undervisningen eftersom det ger en unik möjlighet att öppna dörrar ut mot världen, fyllt av kunskap som kan inspirera.
Ingen julmarknad
I år har styrelsen beslutat att vår julmarknad tar en tillfällig paus. Vi behöver helt enkelt lite ny inspiration men nästa år återkommer julmarknaden, då fylld av nya idéer!
Posted in Nyheter.