Radioapparater utdelade

IMG_5318

I lördags anordnades stor radioutdelning i Portee. Under dagen fick fler än 250 elever från årskurserna 4-9 äran att motta sin radio som nu gör att skolundervisning kan följas från hemmet via de radiokanaler som sänder ”radioskola”. Även de elever som finns inskrivna i vårt gymnasieprogram fanns på plats.

Alla barn följdes åt av en vuxen familjemedlem, vilken fick motta information kring upplägget. Stor vikt lades vid information kring lektionernas betydelse, och hur viktigt det är att vuxna är de som uppmuntrar sina barn att följa studierna noggrant och regelbundet och hur radion ska förvaras för att hålla länge. Extra batterier medföljde och eleverna fick också med sig skrivhäften och skrivmaterial.

Näst på tur att få radioapparater är skolans yngsta elever, de ur årskurs 1-3. Vi fortsätter därför vår insamlingskampanj för denna målgrupp och hoppas och tror att vi inom kort kan erbjuda även dem denna alternativa skolgång.
Du som inte hann vara med förra omgången och som känner att du vill bidra, välkomnas att sätta in 100 kr på föreningens Pg-konto 303861-9 och märka din inbetalning med ”Radioskola”.

Tv och radio fanns på plats för att dokumentera denna stora dag, en dag som våra ansvariga lärare och styrelsemedlemmar har all anledning att känna sig stolta över att ha genomfört. Här på hemsidan återkommer vi inom kort för att berätta hur insatsen fortskrider.

Posted in Nyheter.